top of page

PUNCIÓ SECA

La punció seca és una tècnica més de les utilitzades a la fisioteràpia per tractar el síndrome del dolor miofascial o dolor musculo-esquelètic i les alteracions del moviment. S’estimula amb una agulla fina el teixit muscular connectiu i els punts gallet miofascials.

Un punt gallet miofascial és una zona de contractura situada dins d'una banda tensa muscular que provoca una alteració de a funció del múscul i per tant de totes les estructures pròximes. El punt és dolorós a la compressió i pot provocar limitació del moviment. El tractament es dur a terme introduint una agulla en       el punt gallet miofascial (PGM) amb l’objectiu de fer disminuir el dolor i recuperar la funció. Aquesta tècnica es divideix en dos variants: Punció seca superficial (PSS) i Punció seca profunda (PSP). La PSS consisteix en la introducció de l’agulla a la pell i en el teixit subcutani que recobreix el punt gallet a una profunditat d’1cm sense arribar al múscul.  

                                                                                                

Per altre costat, la PSP consisteix en la punció dels punts gallet situats en els músculs profunds amb agulles de mida variable depenent de la profunditat del múscul.

bottom of page