top of page

TERÀPIA MANUAL

La teràpia manual engloba un ampli conjunt de tècniques i intervencions en què el fisioterapeuta utilitza les seves mans i / o alguna altra eina per efectuar moviments precisos que ens ajudin a disminuir el dolor, augmentar el rang de moviment, relaxar i millorar l'extensibilitat dels diferents teixits de la zona amb l'objectiu de recuperar la funció i el moviment normal.

 

Partint d'un raonament clínic basat en el coneixement de l'anatomia, fisiologia, neurologia i biomecànica el fisioterapeuta podrà aplicar una o altra tècnica tenint en compte a més la clínica i les necessitats de l'pacient. Trobem dins de la teràpia manual les tècniques de mobilització articular, neurodinàmica (tècniques de mobilització de sistema nerviós perifèric), tècniques musculars i miofascials, massatges, estiraments, tractament de punts gallet mitjançant punció seca, teràpia manipulativa .... A través de la seva aplicació actuem directament sobre el sistema musculoesquelètic per aconseguir un efecte sobre el sistema nerviós central a la recerca de la normalització funcional.

 

La teràpia manual no sempre serà aplicada de forma passiva. L'exercici terapèutic pautat pel fisioterapeuta i realitzat pel pacient serà fonamental per poder mantenir aquests efectes a llarg termini. Aquest serà un aspecte important en la prevenció de la lesió i possibles recaigudes. En ocasions pot arribar a ser la prescripció més convenient que puguem fer als nostres pacients.

bottom of page